Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Cardboard tealight base!




Καλησπέρα σας!



Γνωρίζετε την αγάπη που έχω για το cardboard.  Και επειδή μία φίλη μού είπε ότι οι κατασκευές μου είναι μάλλον διακοσμητικές παρά χρηστικές, είπα να σας δείξω κάτι πιο χρήσιμο, με cardboard ...
Κάτι που θα μπορούσε κάποιος να το φτιάξει και τώρα το Πάσχα.
Για τη Ζαχαρούλα λοιπόν, με αγάπη,  χάρτινα κουτιά που είναι μαζί και βάση για ρεσώ!!!




Και δυο λόγια για το πως μπορείτε να τα φτιάξετε:

- Οι βασικές αρχές είναι οι ίδιες.  Η κατασκευή χωρίζεται σε τρία μέρη. Μία συμπαγή βάση, το κουτί, και το καπάκι όπου μπαίνει και το ρεσώ.
- Μπορεί να γίνει τετράγωνο, στενόμακρο, κυκλικό, οβάλ...
- Αν θέλουμε να έχει χρώμα το μεσαίο κομμάτι, δηλαδή το κουτί, τότε το χαρτόκουτο που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να έχει το χρώμα που επιθυμούμε. Μπορεί το ίδιο χρώμα να έχει και το καπάκι, στην εξωτερική του παρειά, και ένα από τα χαρτόνια της βάσης. Στην προηγούμενη εικόνα, το κουτί που διάλεξα ήταν άσπρο.

Εικ. 1
- Για το κουτί(το μεσαίο τμήμα), έκοψα 4 κομμάτια, 9,5Χ9,5εκ. το καθένα. Το κουτί που χρησιμοποίησα ήταν από φωτοτυπικό χαρτί, και είχε αρκετή επιφάνεια με άσπρο, ώστε να μπορέσω να βγάλω τα κομμάτια μου.

Εικ. 2
-  Στα δύο χαρτιά από τα τέσσερα, έφτιαξα στις δύο άκρες τους  πατούρα, από την πίσω πλευρά.
 Αρχικά, μέτρησα το πάχος του χαρτονιού (νομίζω το δικό μου ήταν 5χιλ.), και στη συνέχεια, σχεδίασα μία γραμμή παράλληλη στη μία πλευρά του, σε απόσταση όσο το πάχος που μέτρησα. Το ίδιο έκανα και για την απέναντι πλευρά. 
Τώρα, θα πρέπει να κόψω αυτές τις λωρίδες. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το κοπίδι μου δεν θα κόψει όλο το πάχος του χαρτιού. Αυτά τα χαρτιά έχουν τρεις στρώσεις. Τις δύο εξωτερικές, που είναι επίπεδο χαρτί, και την εσωτερική, ανάμεσα, που είναι το κυματιστό χαρτί. Εδώ, εμείς θα κόψουμε τις δύο στρώσεις, και θα αφήσουμε το ένα εξωτερικό χαρτί...  Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται... 
 
Εικ. 3

- Αφαιρούμε σιγά-σιγά τη λωρίδα. 
Εικ. 4

- Θα έχουμε δύο τέτοια χαρτιά.



Εικ. 5

- Κολλάμε τις ακμές καλύπτοντας με τις λωρίδες που προέκυψαν τα σόκορα των δύο άλλων χαρτονιών (αυτών που δεν έχουν πατούρα).
Εικ. 6

-Το κουτί μας είναι έτοιμο!!!

*****

- Για τη βάση κόβω 13 περίπου χαρτόνια, 9,5Χ9,5εκ. το καθένα. Αν θέλω να το κάνω ψηλότερο κόβω περισσότερα.
 








Εικ. 7

- Για το χαρτόνι που εμφανίζεται άσπρο, εκεί στη βάση (Εικ.7), το έκοψα 10,5Χ10,5εκ., 11,5Χ11,5εκ., έκανα γύρω-γύρω πατούρα 1εκ., έκοψα λοξά τις γωνίες, και το γύρισα προς τα μέσα κολλώντας το (Εικ.8). 

Εικ.8

*****

- Το καπάκι είναι δύο χαρτονάκια κολλημένα. Το ένα, το εξωτερικό, είναι 9,5Χ9,5εκ., και έχει μία τρύπα στο κέντρο με διάμετρο ίση με αυτή του ρεσώ. Το δεύτερο χαρτόνι, είναι 9Χ9εκ., 8,5Χ8,5εκ., και δεν έχει τρύπα.
Όλα τα άλλα είναι δικά σας... Μπορείτε να κάνετε μικρότερα, μεγαλύτερα, ψηλότερα, πιο κοντά... Ολόκληρη σύνθεση... Αν δυσκολευτείτε ευχαρίστως να βοηθήσω!!!
 




(κάπου στην Ήπειρο)

Καλό ξημέρωμα!








1 σχόλιο:

  1. Θαυμάζω την δουλειά σου Δέσποινα, γιαυτό και αγόρασα τα ρολόγια που ειχες φτιάξει.
    Όσο εύκολο και να λες ότι είναι, χρειάζεται πολύ υπομονή.
    Είναι απίθανο το ρεσω σου.
    Καλή Ανάσταση!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...